viernes, 27 de marzo de 2020

ENS RELAXEM !


Després d’una estona de moviment va bé parar i relaxar-se una mica per fomentar la calma, la sensació de benestar físic i emocional. Hem de crear un ambient càlid amb el to de veu baix i lent i, si pot ser, sense sorolls. 



Podem crear sessions de relaxació utilitzant diferents elements i el propi cos. Materials com teles, pilotes, plomes, cotxes o peluixos poden servir per passar-los sobre el cos del nen o nena, esmentant les parts del cos i estimulant les seves sensacions. Es pot fer estirat a terra, sobre el llit, dret... També es pot fer sense utilitzar res, simplement fent moviments amb el propi cos (ara aixequem un braç, ens toquem la panxa, etc). Aquestes sessions també poden anar acompanyades amb música. 



-       Podem elaborar “catifes” sensorials. A través de materials de la vida quotidiana, uns talls de cartró o teles i una mica de cola es pot aconseguir. La idea és que l’infant hi pugui caminar a poc a poc i descalç per damunt, tot experimentant les diferents textures creades. Sinó li agrada fer-ho amb els peus, també ho pot fer amb les mans. Sempre utilitzant materials adequats i segurs per ells.



I fabricar un espai íntim i personal per l’infant. Es pot fer amb una caixa, a sota una taula o escriptori o en un raconet de la casa. Utilitzant teles o mantes, coixins i les llums de nadal, pots crear un racó molt acollidor. D’aquesta manera l’infant tindrà un espai tranquil ,especial i únic on gaudir d’estones amb els seus contes o joguines.


ESPEREM QUE US AGRADI!

No hay comentarios:

Publicar un comentario