viernes, 13 de septiembre de 2019

L' adaptació a l' Escola Bressol


L’ADAPTACIÓ A L’ESCOLA BRESSOL

Comença un nou curs, els infants tindran les seves primeres experiències fora de l’entorn familiar i us volem donar uns consells per a l’adaptació a l’escola bressol.
L’entrada a l’escola bressol acostuma a ser per l’infant la primera separació del nucli familiar. Aquest s’ha d’adaptar a un nou espai i a noves persones, tot passant per una separació física, afectiva i temporal de la seva família.

Deixar el fill/a a l’escola bressol per primera vegada és un fet que per a algunes famílies costa d’assimilar. La família ha d’acceptar la separació de l’infant,  fent sorgir sentiments, emocions i angoixes per la incertesa de saber si el seu fill plorarà, si s’adaptarà a l’escola o bé si s’enyorarà, i per la presència també, de noves persones en el cercle família-infant.

Hem de ser conscients que l’adaptació és un procés que es desenvolupa de maneres diferents per a cada infant i per a cada família. Essent el període d’adaptació un dels moments més delicats,  el més convenient és fer una entrada progressiva a l’escola bressol. Els primers dies poden ser d’una estoneta més o menys curta, que anirà augmentant fins a completar la jornada escollida.

És important, en la mesura del possible, que es pugui acompanyar a l’infant en aquest procés tal i com s’acorda amb l’escola. Us explicaran quina és la millor manera d’organitzar el període d’adaptació per a aquests primers dies.

·        S’ha de tenir en compte que els primers dies d’escola només serà una estoneta que anirà augmentant fins a la jornada escollida.

ALGUNS CONSELLS PRÀCTICS PER ALS PRIMERS DIES D’ESCOLA BRESSOL
Per tal de facilitar una bona adaptació a l’infant cal tenir en compte que:
·       Per tal d’entrar a l’escola bressol de manera relaxada és important anar-hi amb temps i sense presses.
·       És important acompanyar l’infant fins a la seva estança.
·       S’ha d’anticipar allò que es farà a l’escola.
·       El comiat ha de ser breu i mai marxar d’amagat.
·       Si l’infant plora, s’ha de mantenir la calma per tal de no encomanar-li cap tipus d’angoixa.
·       Se li ha de dir clarament que ara se li diu adéu, però que després se’l vindrà a buscar a l’escola.
L’adaptació és un camí que fan conjuntament infants, famílies i escola. Els i les educadores estaran al costat de la família per acompanyar-la i resoldre dubtes o pors que puguin anar sorgint en aquest trajecte.
Així doncs és un factor essencial que l’infant tingui una bona adaptació que li permeti tenir confiança amb l’entorn i amb qui l’envolta per tal que pugui sentir-se segur i emocionalment còmode a l’escola bressol.

·         L’infant ha de saber que el deixem ben acompanyat i només temporalment, i que després vindrem a buscar-lo a l’escola.

                    Cavall de Cartró

No hay comentarios:

Publicar un comentario