viernes, 11 de diciembre de 2015

Dalsy

A continuació us deixem un escrit de la Pilar Rigau, nutricionista. 
És llarg però val la pena llegir-lo!



El nen està refredat! Bé, li donarem una mica de Dalsy i cap a cole! 

Malauradament aquestes dues frases son una constant durant el curs escolar i també ho son a les consultes dels pediatres. 

Primer de tot, què és el Dalsy? Bé, el Dalsy, a banda de ser "aquell xarop amb gust de taronja" és Ibuprofèn, un dels medicaments menys recomanables per als nens que existeixen. 
De fet hi ha països ón l'ús d'ibuprofè està molt limitat en els nens. L'ibuprofèn és un antiinflamatori, que s'hauria d'emprar en casos d'inflamació justament, no en casos de febre per refredat. 
Si es té sospita de patir un estat gripal i s'està en tractament amb antiinflamatoris recomanen deixar-los de prendre perquè poden enmascarar la febre i això no és recomanable, ja que la febre és un indicador de que el nostre cos està "lluitant" contra la malaltia. 

No entro en tots els efectes secundaris, contraindicacions i interaccions del Dalsy perquè les teniu totes al prospecte que podeu trobar per internet, el que si faré és donar unes recomanacions per quan els nens estan refredats i griposos. 

Primer de tot dir que si el nen té molta febre, diarrees i vòmits o bé algun símptoma extrany, el que s'ha de fer és anar al pediatra. També ho farem així si estem parlant d'un bebé o d'un nen menor de dos anys. 
Ara bé, si es tracta d'un refredat amb una lleugera febrícula (menys de 38ºC) podeu fer un parell de dies de tractament a casa i aleshores si no millora anar al metge. 
El que heu de fer bàsicament és mantenir el nen hidratat, que begui molt tant infusions com caldos, aigua i també els podeu fer un suero oral casolà amb aigua de mar, aigua mineral, suc de llimona i una punteta de sucre panela. 
Si té una mica de febre li podeu fer kuzu tal i com explico en el post que li vaig dedicar i que en prengui un parell o tres de vegades al dia. També va molt bé posar-los una compresa freda d'aigua de camamilla i farigola al front o fer-los un bany tebi (a temperatura corporal) amb aigua i sal (màxim uns 20 minuts). 
Els rentats nassals amb aigua de mar també son fonamentals per a la bona higiene de les vies respiratòries i per facilitar l'eliminació de les mucositats. 
Si tenen tos, el vell remei de la ceba tallada per la meitat al costat del llit és molt efectiu i durant el dia pot anar prenent infusions suavitzants amb una mica de mel i gingebre. 
També hi ha xarops naturals que estan fents de pròpolis, equinàcea, mel.. que van molt bé tant per fer una tanda preventiva com per a complement del tractament que fem a casa. 
I abans d'anar a dormir una bona frega d'un ungüent fet amb una base d'oli d'oliva o coco amb unes gotes d'oli essencial de malva, menta, romaní o eucaliptus als peus insistint just a sota els dits i uns mitjons gruixuts. 

Amb tot això veureu que els nens milloren de manera natural, perquè deixem que el seu cos aprengui a fer front a les malalties i es faci fort. 
Una última recomanació, quan hagi passat un procés gripal o una passa de panxa, donem-los sempre una tanda de probiòtics, bé sols (els venen a farmàcies, parafarmàcies i botigues de dietètica natural) o bé en forma de xarop com per exemple l'Inmuniflor per a nens que ja els porta incorporats junt amb altres elements. 

Espero haver-vos donat algunes idees i haver-me explicat bé amb tot el tema aquest que ara amb el fred que ha començat a fer, està a l'ordre del dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario